Hoe werk ik?

Het is niet altijd nodig om uitgebreid stil te staan bij de manier waarop een bepaald probleem is ontstaan. Het is vaak prettiger om je te concentreren op de oplossing ervan. De aandacht wordt zo niet gericht op mislukkingen of tekorten, maar op de gewenste veranderingen vanuit de huidige situatie, en op het bereiken van bruikbare en haalbare doelen.

Vanuit mijn kennis en (ook persoonlijke) ervaring ben ik u behulpzaam om te ontdekken wat u zelf kunt doen om die situatie te bereiken. U leert weer te vertrouwen op uw eigen kracht en krijgt daardoor weer energie.

Door deze actieve houding van de clint zijn meestal slechts drie tot zeven sessies nodig; soms is n sessie voldoende. Dit wordt in overleg met u bepaald, naar gelang uw behoefte.

U moet niet verwachten dat een psycholoog uw problemen kan oplossen of beslissingen voor u gaat nemen. Mijn bijdrage bestaat uit het begeleiden van uw eigen veranderings- en groeiproces.

Als psycholoog ben ik wl verantwoordelijk voor correct en professioneel respectvol handelen. Met name de vertrouwelijkheid en het werken in een kleinschalige vertrouwde omgeving vind ik belangrijk.

Een gesprek duurt ongeveer een uur.

‘De beste therapeut is de wijsheid, die verstopt zit in je eigen hart’
Piero Ferrucci.

home